Våren har kommit så det är klart vi skriver en massa trädgårdstips på vår sida. I den här bloggen pratar vi om trädgårdsspisen: vilka är fördelarna med detta? För oss är den oumbärlig i trädgården, speciellt om man har plats för det!

Värme är viktigt
Det kan låta som en självklarhet, men när man designar trädgårdar tar man inte alltid hänsyn till det: värme är viktigt i trädgården! Speciellt i vårt kalla lilla land. För även om vi förstås kan hoppas på månader fulla av strålande väder, är det inte särskilt realistiskt. Det kan du ta hänsyn till genom att till exempel ordna hörn från vinden. Eller genom att ta en öppen spis i trädgården!

Tänk dig bara: från och med nu kan du sitta ute året runt. Och även om mörkret redan har lagt sig på kvällen de första vårdagarna så behöver man inte gå in med en så fin uteplats spis. Blåst att njuta!

Fördelarna med en öppen spis i trädgården
En öppen spis i trädgården är multifunktionell
En trädgårdskamin ger därför värme, vilket är en av de främsta anledningarna till att välja den. Men en sådan eldstad kan till och med vara multifunktionell, om du väljer en modell som du också kan laga mat med. Välj en trädgårdseldstad BBQ! Det är fantastiskt att grilla och steka.

Skaffa i så fall en trädgårdskamin med BBQ-grill hemma. Även om det förstås är lite annorlunda än en “genomsnittlig” grill i trädgården, kan du också ha mycket roligt med den. Så du slår faktiskt två flugor i en smäll!

En ultimat mysig look
Och det finns ännu fler fördelar med en utomhusspis. Vi är ett fan av den mysiga looken som en sådan öppen spis ger trädgården! Självklart väljer du också det med de växter som du placerar i trädgården. Men en uteplats öppen spis ger en mysig look på en annan nivå. Och så gör du allt i trädgården!

Så var uppmärksam på rätt utseende när du väljer eldstad. Det här är viktigt! Satsa till exempel på varma färger eller färger som passar bra till blommorna i trädgården.

Upptäck fördelarna med en uteplats öppen spis i trädgården
En autentisk look
Genom att tänka noga på utseendet på den öppna spisen i trädgården kan du göra den till din egen. Så du går för en autentisk look i trädgården! Precis vad du behöver. För medan du inomhus automatiskt tänker på sätt att representera din stil i huset, hoppar vi ofta över det utanför. Och det är synd!

En sak är säker: med en vacker öppen spis i trädgården kommer du absolut inte att satsa på en tråkig look i trädgården. Bestäm vad du gillar bäst. Tänk på en trädgårdskamin i gjutjärn, en trädgårdskamin i sten eller en trädgårdskamin i betong, för att bara nämna några exempel. Och det finns ännu mer att ta hänsyn till. Vill du till exempel ha en trädgårdskamin med dörr eller snarare utan? Och vill du ha trädgårdsspisen under tak, en inbyggd trädgårdsspis, eller vill du hellre se den helt annorlunda? Gör det speciellt på ditt sätt!