Fargesia Rufa är en icke-invasiv bambusort som är perfekt för trädgårdar och parker. Den här artikeln introducerar Fargesia Rufa, dess egenskaper och var den kan köpas.

Vad är Fargesia Rufa?

Fargesia Rufa är en icke-invasiv bambusort som är mycket lämplig för odling i trädgårdar. Den har ett vackert rött skaft och blågröna blad. Blomman är gul och kommer i maj eller juni. Fargesia Rufa kan bli upp till 3 meter hög och växer bäst i soliga eller halvskuggiga lägen med god dränering.

Var kommer Fargesia Rufa från?

Fargesia Rufa är en bambusart som ursprungligen kommer från Kina. Denna sorts bambu växer i de mest trakter och har anpassat sig till många olika klimat. Fargesia Rufa är en av de mest populära sorterna av bambu för plantering i trädgårdar, på grund av dess skönhet och ofarlighet.

Hur växer Fargesia Rufa?

Fargesia Rufa, som också kallas den röda bambu eller kina-bambu, är en buskelig art av bambu som växer i centrala och södra Kina. Denna sorts bambu är inte bara en av de mest attraktiva, utan även en av de mest användbara. Den kan bli upp till 30 meter hög med stammar som är 2-3 cm tjocka. Bladen är 5-8 cm långa och 2-3 cm breda med runda eller ovansida avlånga kanter. Blomman är gulaktig grön och 3-4 cm lång. Frukten är 1-2 cm lång, 0,5-1 cm tjock och grön matfärgad när den mognar.

Bambun växer generellt i skuggan men tolererar solsken om den fått tillräckligt med vatten. Den trivs på alla jordarter förutom de torra och steniga, men gör sig bäst på näringsrik, fuktig, humusrik och mullrik jord. Fargesia Rufa gör sig bäst i ett klimat med milda vintrar och varma somrar. Denna sorts bambu kan tolerera en temperatur på -15 °C utan skada.

Fargesia Rufa är en av de mest användbara sorten av bambu på grund av dess höga motståndskraft mot sniglar, gräshoppor och andra insekter. Den är inte bara en favorit bland trädgårdsmästare, utan också bland bondgårdare och lantbrukare.

Vad är de olika användningsområdena för Fargesia Rufa?

Bambu är ett fantastiskt material som kan användas på många olika sätt. Fargesia Rufa är en icke-invasiv bambusort som gör den perfekt för användning i trädgårdar och parker. Dess löv är grönt och densamma året om, vilket ger en fin grön kulör till din trädgård. Bambu växer snabbt och kan nå en höjd av upp till 2 meter på bara några år. Det är dock inte för alla, eftersom det kräver lite extra vatten och näring jämfört med andra växter. Men med lite extra omtanke kommer du att ha en fantastisk vacker bambu i din trädgård som du kan njuta av under många år!