Thujahäck kan förökas med frön, sticklingar eller genom ympning. De unga plantorna måste vattnas regelbundet de första två till tre åren. Under en torka bör du vattna tujaplantan en gång var 4-5 dag. När de är i full storlek kan du sluta vattna. Växterna är torktoleranta och kräver inte konstant vattning.

Lämplig jord krävs för att odla Thujahäck. Livets träd bör inte planteras före vintern, eftersom kallt väder kan förstöra plantorna. Att transplantera tujaplantor på hösten är också svårt eftersom de kanske inte överlever den första hårda vintern. De behöver lite regn, men när de väl etablerat sig kan de tolerera de flesta markförhållanden.

Om du beskär trädet får du en stark och frisk växt. Lämplig jord är avgörande för att odla tuja. Det är viktigt att undvika för mycket direkt solljus eftersom det gör att skotten torkar ut. Detta leder i sin tur till dålig tillväxt och en mindre krona. Du kan använda konventionell sekatör för att göra detta. Under vintermånaderna kan du beskära bladen och hålla dem från att vissna. Livets träd växer snabbt på våren, så var försiktig så att du inte beskär det för mycket.

Thujahäck är en vintergrön arborvitae som växer 30 till 50 cm per år. Den har ett brett utbud av jordar och kan användas i häckar och modellplantager. Generellt sett är det en väldigt tålig växt som passar de flesta typer av trädgårdar. Dessutom kan den användas i en mängd olika miljöer, inklusive trädgårdar, parker och hembygdsgårdar. Köp rätt häckväxt för din trädgård nu. För att göra detta, besök vår hemsida.